Sidas merino ja Sealskinzin sukat

Sidas merino ja Sealskinzin sukat

Allekirjoittanut on käyttänyt sidaksen merino-talvipohjallisia niin työkengissä kuin pyöräilyjalkineissa, ja ei voi muuta kuin kehua. Omat koivet ei ehkä ole niitä helpoimmin palelevia, mutta talven ajot on toistaiseksi tehty vain Lake 145 kengillä ja valitsemalla sukat lämpötilan mukaan. Nollakeleillä on riittänyt tavallinen kesäsukka ja kovemmilla keleillä ihan tavallinen villasukka. Muita sitten testailtu vähän kelin ja matkan mukaan. Näillä ollaan pärjätty noin -15 asti, siirtymillä viima on päässyt jonkin verran viilentämään. Mutta vielä ei ole tarvinnut lähteä hyppimään varpaita lämpimäksi. Pohjallisen korkea holvikaari tuntuu myös edistävän verenkiertoa varpaissa, koska paine jakaantuu tasaisemmin jalkapohjan alueelle, eikä pelkästään kantapäähän ja päkiöille.
Semmoisen huomion tein, että käyttäessä tavallista villasukkaa kenkä kostuu ajaessa ja pohjalliset on syytä nostaa lenkin jälkeen kengästä ja antaa kenkien kuivua kunnolla. Sealskinzin sukkia käytettäessä tätä ei juurikaan tapahdu, joten kenkä pysyy lämpimämpänä pidempään kengän eristeiden pysyessä kuivana. Ja onhan se huomattavasti miellyttävämpää tunkata hangessa, kun sulanut lumi ei valu ihoa pitkin. Itse pidän myös kurakelin kenkien ajettavuudesta ja keveydestä raskaisiin talvikenkiin verrattuna, joten näillä mennään niin kauan kuin tarkenee. 

Kulutusta pohjalliset tuntuvat kestävän hyvin. Työkengissä nuo ovat nyt olleet marraskuusta, eikä juurikaan kulumisen merkkejä. Pyöräilykenkiin laitetuilla pohjallisilla on ajettu nyt noin 50h, ja edelleen uuden veroiset, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Melko edullinen tapa päivittää syyskengät ihan oikeaan talvikäyttöön, mutta kovimmat testit on vasta edessä.

-Kari

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.