Lampputesti

Lampputesti

Päätettiin tehdä pieni otos kaveripiirin käytössä olevista ajovaloista.

Oheisen taulukon luvut kertovat ensin sen, kuinka paljon valoa on 15m päässä valosta yhdessä pisteessä lukseina. Tässä korostuu pistemäisen valon keila, joka ei välttämättä ole kovin reilu laajemmalle valolle, mutta kuva näyttää millaisesta valokuviosta on kyse.

Valaisimen kokonaistehosta kertova lumen-arvo on valmistajan ilmoittama, ja kuten arvata saattaa, oli magishinen lumenet mitä sattuu luvatusta, mutta merkkilampuilla linja tuntui olevan yllättävän hyvä.

Testausolosuhteet olivat kaikille samat. Kameran asetus iso800, F6.3 valotus 1/10s, manuaalitarkennus väärään paikkaan. Kamera Sony a7sM2

Mitä sitten itse valoihin tulee, niin tehokkaimpia valoja käytetään harvoin täydellä teholla, mm itse ajelen useimmiten Piko X4 kypärässä 650lm modella ja stongalamppu yleensä puolikkaalla.

Kuvat ja kommentit KariPerus Magicshine tms kiinanlamppu. Ihan hyvin hajavaloa, pistemäinen kärki.Magicshinen DX pienemmän version pistemäinen valokeila, hakuvaloksi kypärälamppuun.Fluxient 3XU hiukan hajavaloa, suht tiukka kirkas spotti. Hyvä valon sävy.Fluxient XM L2 U2, todella tiukka spotti, sopii hyvin kypärään.Fenixin 30R hyvä perusvalo tankoon, valoa myös pyörän eteen kuvaus 1000lm.Lumoniten CompassR tasainen spotti, ei kuitenkaan kovin tiukka.Suht tiukka spotti, kypärävaloksi ihan ok.MS-606 Tiukka spotti, ei hajavaloa. Kypärään.MS-616C Ihan hyvin valovoimaa ja hajavaloa, ei tosin ihan fillarin eteen. Spottimainen.Muokattu Wilma, paljon valoa fillarin eteen, ei selkeää spottia, paljon hajavaloa. Tankokäyttöön.Noin 7 vuotta vanha Piko. Laaja spotti, ei juurikaan hajavaloa, Kypärään.Lupine Piko X4, aika tasainen kirkas ja laaja spotti, tankoon tietyin edellytksin tai kypärään.Testin vaakasuunnassa laajin ja tasaisin valo, rajattu tiukasti alaspäin. Valo suunnilleen yhtä kirkas niin fillarin edessä kuin 15m päässä. Tankolampuksi maantielle sellaisenaan, mutta metsään tarvitsee kypärälampun kaveriksi, muuten oksat ja äkilliset jyrkät nousut jäävät kokonaan piiloon.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.